Manon | ROH 23/24

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Lengte
195 minuten
Genre
ballet
Cast
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Verscheurd door haar verlangen naar een leven vol pracht en praal, en haar toewijding aan haar echte liefde Des Grieux, betaalt de onbezonnen en wispelturige Manon de ultieme prijs.

In deze bewerking van de roman van Abbé Prévost laat Kenneth MacMillan zich op zijn best zien. Zijn acute inzicht in menselijke psychologie en zijn meesterlijk vertellende choreografie komen volledig tot uitdrukking in de gepassioneerde duetten van het centrale stel, dat brandt van intens en dringend verlangen. De strijd van de heldin om te ontsnappen aan de armoede maakt van Manon een van de meest dramatische en verpletterende balletstukken, benadrukt door de evocatieve ontwerpen van Nicholas Georgiadis die de tegenstelling weerspiegelen van de verarmde afkomst van Manon en de wereld van weelde waar ze zo naar verlangt. Het seizoen 2023/2024 viert de honderdste verjaardag van Nicholas Georgiadis.

De live-voorstelling van Manon vindt plaats op woensdag 7 februari 2024, 20.15 uur. Bij de live-voorstelling wordt u feestelijk ontvangen met een glaasje bubbels.
De encore vindt plaats op zondag 11 februari 2024, 14.00 uur.

Tickets live: €17,50 / Cineville €9
Tickets encore: €15 / Cineville €7