Maria Montessori | Ontbijt & Film

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans, Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Léa Todorov
Lengte
100 minuten
Genre
drama
Cast
Leïla Bekhti, Jasmine Trinca, Emily di Ronza
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Op zondag 12 mei om 9.30 uur kun je komen genieten van een heerlijk ontbijtje met aansluitend een voorpremière van Mario Montessori, over de grondlegger van het Montessori-onderwijs.

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die haar tijd ver vooruit was: Maria Montessori streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen. 

In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet Maria Montessori (Jasmine Trinca) de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy (Leïla Bekhti). Lili is Parijs ontvlucht om haar reputatie te beschermen, toen de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigde te komen. Maria legt op dat moment de basis voor haar nieuwe en baanbrekende onderwijsmethode. Door Maria leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten. Lili helpt op haar beurt Maria om haar ambities waar te maken.

Maria Montessori is een indringend verhaal over de kracht van vrouwen; over opoffering en over solidariteit. Een film die door de Internationale Montessori Vereniging wordt omarmd:‘Dit is een uitzonderlijke film over enkele baanbrekende jaren die Maria Montessori hielpen haar opvattingen en inzichten over de menselijke ontwikkeling en onderwijs vorm te geven.

De film laat op prachtige wijze de uitdagingen zien die de maatschappij haar oplegt: een jonge dokter in een door mannen gedomineerde wereld, een wetenschapper en een nieuwe moeder. De gevoelige regie van Léa Todorov kenmerkt zich door authenticiteit. Een aanrader.’ - Lynne Lawrence, Executive Director, Association Montessori Internationale.

Praktische informatie
- Tickets (ontbijt én film): €22,50 / Cineville-toeslag €13,50
- Er zijn uitsluitend tickets verkrijgbaar voor de voorpremière inclusief het ontbijt
- Het is bij deze voorstelling alleen mogelijk tickets te kopen (via de website of aan onze kassa), een plekje reserveren (zonder te betalen) is dus niet mogelijk. Koop je tickets op tijd - deze voorstelling raakt doorgaans uitverkocht
- Je bent welkom voor het ontbijt vanaf 9.30 uur - de film start om 10.30 uur
- Het ontbijt wordt verzorgd door onze partner Koffie&JIJ