On the Fringe | Movies that Matter on Tour

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Spanje, België
Gesproken taal
Spaans
Ondertiteling
Engels
Regie
Juan Diego Botto
Lengte
105 minuten
Genre
drama
Cast
Luis Tosar, Penélope Cruz, Adelfa Calvo
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Iedere maand presenteren we in samenwerking met Movies that Matter en de lokale Amnesty Internationalgroep de mooiste speelfilms en documentaires over mensenrechten. In februari: On the Fringe met Penélope Cruz: drie verbonden verhalen van mensen in de greep van economische wanhoop.

Let op: deze film is Engels ondertiteld. 

Azucena heeft 24 uur om huisuitzetting van haar gezin te voorkomen. Advocaat Rafa wil weten waar de politie een jong immigrantenmeisje heeft gebracht. En Teodora probeert wanhopig haar zoon te bereiken. Met Spaanse giganten Penélope Cruz, Adelfa Calvo en Luis Tosar. 

Rafa (Luis Tosar) is een gedreven activistische advocaat die probeert een glimp menselijkheid te vinden binnen de overheidsinstituties. Als hij ziet hoe de jonge dochter van arbeidsmigrant Badia, een van zijn cliënten, wordt meegenomen door de politie, komt hij in actie. Maar terwijl hij vecht voor de goede zaak, verwaarloost hij zijn stiefzoon Raúl en zwangere vrouw Helena. Supermarktmedewerkster Azucena (Penélope Cruz) heeft nog één dag voordat ze uit haar huis wordt gezet samen met haar zoontje. Ze is ten einde raad en probeert mensen te mobiliseren om voor haar op de barricades te staan. Teodora (Adelfa Calvo) probeert uit alle macht haar zoon Germán te bereiken. Ze blijft bellen en hij ziet het. Waarom neemt hij de telefoon niet op? 

Voor alle drie groeit de druk steeds verder en wordt de dag een race tegen de klok. Urgente sociale thriller die zich afspeelt in Madrid, over mensen die proberen te overleven in een geprivatiseerde maatschappij. 

Movies that Matter on Tour
Na afloop van deze voorstelling van On the Fringe vindt er een nagesprek plaats met Marc Räkers, de mede-oprichter van Stichting Eropaf!, een landelijk werkende organisatie die het voorkomen van huisuitzettingen al ruim dertig jaar succesvol op de agenda zet. Mede onder invloed hiervan is het aantal huisuitzettingen in Nederland enorm afgenomen.

"Combines a social conscience with a thriller’s sense of mounting pressure."

Screen International

"Botto turns a social drama into a frenetic thriller where each puzzle piece has to fit so the characters can reach their goals."

EscribiendoCine

"A very interesting debut by Juan Diego Botto... this reality shakes you, and crushes you."

Cinemania Spain

" Tosar and Cruz are simply dazzling and moving"

Fotogramas