Origin

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigde Staten
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Ava DuVernay
Lengte
141 minuten
Genre
drama
Cast
Aunjanue Ellis-Taylor, Jon Bernthal, Vera Farmiga, Niecy Nash, Nick Offerman, Blair Underwood, Finn Wittrock
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Origin beschrijft de literaire en spirituele reis die Pulitzer Prijs-winnares Isabel Wilkerson maakt terwijl ze onderzoek doet naar wat haar besteller-boek Caste: The Origins of Our Discontents zal worden.

Wanneer Pulitzer Prijs-winnares Isabel Wilkerson gevraagd wordt een nieuw boek te schrijven, twijfelt ze. Haar uitgever vraagt haar in de zaak van Trayvon Martin te duiken. Martin was een jongen die nietsvermoedend wandelend werd omgebracht, omdat hij als zwarte man in een witte wijk geacht werd daar niet te zijn. Isabel raakt na het luisteren van de politie-tapes in deze zaak gefascineerd: hoe kan het dat latino mannen in een witte wijk een zwarte jongen aanvallen? Is racisme wel zo zwart-wit als mensen denken? Het is het startpunt voor wat de research voor haar bestseller Caste: The Origins of Our Discontents zal worden: een boek dat o.a. pijnlijke verbanden legt tussen de slavernij en het nazisme.

Origin beschrijft de literaire en spirituele reis die Isabel Wilkerson maakt terwijl ze onderzoek doet naar haar boek dat gelijk bij publicatie tot een klassieker werd bestempeld. En door Oprah Winfrey “het meest essentiële boek ooit” werd genoemd. Van filmmaker Ava DuVernay (Selma, When They See Us).
 


"Origin is een ambitieuze boekverfilming die hoofd én hart wil beroeren"

VPRO Cinema