Poor Things

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
VS
Regie
Yorgos Lanthimos
Lengte
141 minuten
Genre
drama
Cast
Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Yorgos Lanthimos ('The Favourite', 'The Lobster') is terug met 'Poor Things'. Op zaterdag 3 februari te zien in voorpremière!

De nieuwe film van Lanthimos vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella leeft een beschermd bestaan bij Baxter en is heel leergierig. Ze is hongerig naar kennis over de wereld die ze mist en gaat er daarom vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bella is vrij van vooroordelen die bestaan in haar tijd en daarom groeit ze standvastig in haar doel om op te staan voor gelijkheid en bevrijding.

Regisseur Yorgos Lanthimos mocht voor Poor Things de belangrijkste prijs op het filmfestival van Venetië in ontvangst nemen: de Gouden Leeuw. Voor zijn nieuwe film liet Lanthimos zich inspireren door filmmakers als Federico Fellini, Mel Brooks en Luis Buñuel. Door de internationale pers werd Poor Things de hemel in geprezen. Vanaf donderdag 8 februari is Poor Things dagelijks bij ons te zien.