Robot Dreams

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Spanje
Gesproken taal
Zonder dialogen
Regie
Pablo Berger
Lengte
103 minuten
Genre
animatie
Cast
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Robot Dreams is een unieke en lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. Voor jong én oud. 

Robot Dreams is een unieke en lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. Voor jong én oud. Dog woont op zichzelf in Manhattan, maar is het zat om altijd alleen te zijn. En dus bestelt en bouwt hij zijn eigen robot. Al snel worden Dog en Robot beste vrienden en gaan ze er samen op uit om New York te ontdekken. Maar na een prachtige stranddag slaat het noodlot toe en worden ze van elkaar gescheiden. Dog zet alles op alles om bij zijn robotmaatje terug te komen, terwijl Robot blijft dromen over hun avonturen samen. Robot Dreams, geregisseerd door Pablo Berger (Blancanieves), ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en won de Grand Prix in Annecy op het belangrijkste internationale animatiefilmfestival. ‘A delightfully bittersweet animated wonder’ (Indiewire).

Robot Dreams is genomineerd voor een Oscar in de categorie beste animatiefilm. Wil je live meekijken of Robot Dreams de Oscar wint? Dat kan in het filmtheater, want we zenden de uitreiking van de Oscars live uit: The Oscars Live 2024

"Verrassend fijngevoelige meditatie op hoe je soms iemand los moet laten"

Het Parool

"‘… vriendelijk, melancholisch én nuchter. Dit is een volwassen film waar je graag kinderen mee naartoe neemt om het achteraf te hebben over vriendschap, liefde, loyaliteit, verlies en vergankelijkheid"

Trouw