Skunk

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Belgi├ź
Gesproken taal
Vlaams
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Koen Mortier
Lengte
105 minuten
Genre
drama
Cast
Thibaud Dooms, Nathali Broods, Boris van Severen, Dirk Roofthooft, Soufian Farih, Colin van Eckhout, Sarah van Deursen, Sem Cuypers
Jaar
2024
Kijkwijzer
GeweldGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikvanaf 16 jaar

Let op! Deze film is voor 16 jaar en ouder.

Vraag iemand mee

De rauwe film Skunk van regisseur Koen Mortier geeft op indringende wijze een blik op de invloed van jeugdtrauma’s op jonge levens en de problematiek, maar ook het harde werk in de jeugdpsychiatrie met geringe middelen. De film – gebaseerd op het boek van een Vlaamse jeugdwerker - werd in België lovend ontvangen en won al twee prijzen.

De verwaarloosde tiener Liam groeit op in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Als zijn destructieve thuis wordt ingeruild voor een jeugdinstelling, vindt de jongen troost, maar komt hij ook terecht in een groep jongens die stuk voor stuk hun eigen problematiek hebben. Liam is gevoelig, op zijn hoede en bang om gekwetst te worden, maar dusdanig beschadigd dat hij ook een gevaarlijke kant heeft. Stukje bij beetje lukt het zijn begeleiders om hem open te breken, maar Liams verleden blijft hem achtervolgen.

Regisseur Koen Mortier (Ex Drummer) levert met Skunk een zeer heftige, onthutsende inkijk in de jeugdpsychiatrie af.

Op donderdag 6 juni om 19.15 uur organiseren we een Boek & Film-special rond Skunk, waarbij Jacqueline Boerebach (programmeur Bibliotheek Hilversum) een inleiding geeft voorafgaand aan de film. Klik hier om kaarten te kopen voor deze voorstelling. 

"Een film als een mokerslag"

Trouw

"Skunk geeft verwaarloosde jongeren als Liam een stem"

de Volkskrant

Tickets

Morgen

di 18 Jun

wo 19 Jun