The Beast

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Frankrijk, Canada
Gesproken taal
Frans, Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Bertrand Bonello
Lengte
146 minuten
Genre
drama
Cast
George MacKay, Léa Seydoux
Jaar
2024
Vraag iemand mee

In een nabije toekomst waar kunstmatige intelligentie de dienst uitmaakt, worden menselijke emoties beschouwd als een gevaar bij het nemen van rechtvaardige beslissingen. Om haar gevoelens uit te wissen, besluit Gabrielle (Léa Seydoux) daarom haar DNA te zuiveren met behulp van een machine die haar onderdompelt in haar vorige levens.

Daar ontmoet ze steeds opnieuw een man genaamd Louis (George MacKay) met wie ze een krachtige verbinding voelt. Tegelijkertijd besluipt haar een angstig gevoel, alsof er een ramp op komst is. Deze romantische sci-fi thriller ging in première op het Filmfestival van Venetië en werd daar geroemd om de overweldigende filmische ervaring en de sterke chemie tussen de hoofdrolspelers Léa Seydoux en George MacKay.

The Beast is een romantische sci-fi thriller over de invloed van AI op de uniekheid van de mens. Verteld over drie tijdsperioden onderzoekt regisseur Bertrand Bonello op Lynchiaanse wijze de kracht van emoties en een mogelijk verdwijnen van de menselijkheid in de samenleving.
Een hedendaagse film, die losjes gebaseerd is op de roman The Beast in the Jungle van Henry James.

We vertonen The Beast zonder pauze. 

"Disaster appears imminent as Seydoux and an impressive George MacKay meet across three different eras in what is maybe Bertrand Bonello’s best movie yet"

The Guardian

"Beeldschone tijdreisfilm over de angst om te voelen"

Trouw

"Uniek en verfijnd geacteerde sciencefictiondrama zet de kijker vanaf het begin op scherp"

de Volkskrant