The Old Oak

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Ken Loach
Lengte
113 minuten
Genre
drama
Cast
Debbie Honeywood, Chris Gotts
Jaar
2023
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarGeweldDiscriminatieGrof taalgebruik
Vraag iemand mee

De nieuwe film van Ken Loach ('Sorry We Missed You'). In een dorp dat ooit welvarend was, dreigt de laatst overgebleven pub The Old Oak te moeten sluiten. De onaangekondigde komst van Syrische vluchtelingen in het dorp brengt onrust, maar biedt ook nieuwe kansen. 

Pub-eigenaar TJ Ballantyne (Dave Turner) is gescheiden, geprimeerd en heeft een volwassen zoon met wie hij geen contact heeft. Zijn kroeg ligt in een voormalig mijnstadje in het noordoosten van Engeland waar de gemoederen hoog oplopen over de stijgende huizenprijzen en particuliere investeerders die de woningmarkt verzieken. Wanneer het dorp opvang moet bieden aan Syrische vluchtelingen komen de verhoudingen verder onder druk te staan, maar ontstaan ook nieuwe vriendschappen. 

Na ‘Sorry, We Missed You’ werkte Loach voor deze film opnieuw samen met actrice Debbie Honeywood. Na zijn eerdere sociaal bewogen films is ‘The Old Oak’ opnieuw een pleidooi voor solidariteit en compassie. De film ging eerder dit jaar in première op het Cannes filmfestival. 
 

Tickets

do 21 dec

vr 22 dec

za 23 dec

zo 24 dec

ma 25 dec

di 26 dec

wo 27 dec