The Peasants | SENVER

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Polen, Servië, Litouwen
Gesproken taal
Pools, Latijn
Ondertiteling
Nederlands
Regie
DK Welchman, Hugh Welchman
Lengte
116 minuten
Genre
drama
Cast
Miroslaw Baka, Robert Gulaczyk, Kamila Urzedowska, Sonia Mietielica
Jaar
2024
Vraag iemand mee

De makers van Loving Vincent vertellen in hun nieuwe film The Peasants het verhaal van boerenmeisje Jagna, die in het Polen van de 19e eeuw haar eigen weg probeert te vinden, ondanks de tegenwerking van haar afgunstige dorpsgenoten. Op dinsdag 9 april om 14.00 uur in voorpremière te zien voor leden van Senioren Vereniging Hilversu (SENVER).

Wanneer het vrijgevochten boerenmeisje Jagna gedwongen wordt te trouwen met de veel oudere rijke boer Boryna, moet ze haar liefde voor zijn zoon Antek loslaten. Haar leven wordt steeds meer een strijd voor haar eigen onafhankelijkheid in een dorp vol jaloezie, roddels, vetes en een diepgeworteld patriarchaat.

De makers van Loving Vincent lieten zich voor hun nieuwe film The Peasants wederom inspireren door kunstwerken. In deze verfilming van het Nobelprijs voor de Literatuur-winnende boeken Chlopi van Władysław Reymont zijn de handgeschilderde beelden gebaseerd op werken uit de 19e en 20e eeuw van Poolse kunstenaars als Józef Chelmonski, Ferdynand Ruszczyc en Leon Wyczólkowski.

SENVER-voorpremière
Bij onze SENVER-voorpremières verwelkomen we leden van Senioren Vereniging Hilversum met een gratis kopje koffie of thee en iets lekkers. The Peasants is vanaf donderdag 18 april dagelijks te zien.