The Pianist (2002) | Klassieker

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Roman Polanski
Lengte
150 minuten
Genre
oorlog
Cast
Maureen Lipman, Adrien Brody, Emilia Fox, Jessica Kate Meyer, Julia Rayner, Ed Stoppard, Thomas Kretschmann, Michal Zebrowski, Frank Finlay, Richard Ridings, Daniel Caltagirone, Popeck
Jaar
2002
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarGeweldDiscriminatieGrof taalgebruik
Vraag iemand mee

Roman Polanski’s meesterwerk, winnaar van drie Oscars, nu in 4K gerestaureerd. The Pianist vertelt het waargebeurde levensverhaal van de briljante jonge pianist en componist Wladyslaw Szpilman wiens veelbelovende carrière bruut werd onderbroken door de start van de tweede wereldoorlog.

Oscarwinnaar Adrien Brody kruipt in de rol van Szpilman; de meest geprezen jonge muzikant van zijn tijd en vertelt het verhaal van diens heroïsche en inspirerende overlevingsreis wanneer de oorlog uitbreekt. Daarbij krijgt hij op onwaarschijnlijke wijze hulp van een sympathieke Duitse officier. The Pianist is een onvergetelijk epos over de kracht van hoop en de veerkracht van de menselijke geest. Een wonderbaarlijk overlevingsverhaal dat op meesterlijke wijze tot leven is gebracht door Roman Polanski in zijn meest persoonlijke film. 

"Ingetogen werk van acteur Brody"

VPRO Cinema

Tickets

wo 24 apr