The Promised Land

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Denemarken
Gesproken taal
Deens, Duits
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Nicolaj Arcel
Lengte
127 minuten
Genre
drama
Cast
Mads Mikkelsen, Amanda Collin
Jaar
2023
Kijkwijzer
GeweldGrof taalgebruikvanaf 16 jaar

Let op! Deze film is voor 16 jaar en ouder.

Vraag iemand mee

1755, Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kahlen heeft er echter al snel een vijand bij.

Volgens de meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel is het stuk grond namelijk al in zijn bezit. Wanneer De Schinkel ontdekt dat twee van zijn arbeiders zijn ontsnapt om zich bij Kahlen aan te sluiten, zweert hij wraak. Kahlen laat zich niet intimideren en gaat de strijd aan, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn opkomende gemeenschap op het spel zet.

"An invigoratingly savage Nordic western, The Promised Land is earthy, enjoyable stuff: an expansive, sweeping epic with hope in its heart and dirt under its nails."

Screen Daily

"With Mikkelsen as the story’s anchor, “The Promised Land” builds steadily and gracefully, drawing you in with drama and a welcome old-school commitment to rounded characters, moral clarity and emotionally satisfying storytelling. "

New York Times

"‘The Promised Land’ Gives Mads Mikkelsen the Big, Bloody Epic He Deserves"

Rolling Stone

Tickets

wo 6 mrt

do 7 mrt

vr 8 mrt

za 9 mrt

zo 10 mrt