The Zone of Interest | The Oscars 2024

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
VS, Verenigd Koninkrijk, Polen
Regie
Jonathan Glazer
Lengte
106 minuten
Genre
drama
Cast
Christian Friedel, Sandra Hüller, Ralph Herforth, Max Beck
Jaar
2024
Vraag iemand mee

The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad door het leven van de commandant van Auschwitz, Rudolf Höss (Christian Friedel), en zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller), die met hun gezin naast Auschwitz wonen, in beeld te brengen. Bekroond met een Oscar voor Beste Internationale Film!

Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen. The Zone of Interest werd onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en is de Oscar-inzending van het Verenigd Koninkrijk voor Beste Internationale Film. Glazer baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis.

Ter gelegenheid van de première van The Zone of Interest op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is er een speciale editie van de Daily Tiger gemaakt, in zijn geheel in het teken van nu al een van de controversieelste films van 2024. Lees 'm hier

"Het alledaagse en het onbevattelijke komen op verpletterende wijze samen "

de Volkskrant

"IJzingwekkende film over wegkijken"

NRC Handelsblad

"Formidabele rol van Sandra Hüller"

Trouw

"Zó vang je dus de banaliteit van het kwaad"

Algemeen Dagblad

"IJzingwekkend-briljante film"

VPRO Cinema