Lazzaro Felice (2018) | Focus: Alice Rohrwacher

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Itali├ź
Gesproken taal
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Alice Rohrwacher
Lengte
125 minuten
Genre
drama
Cast
Alba Rohrwacher, Nicoletta Braschi, Sergi Lopez
Jaar
2019
Vraag iemand mee

Lazzaro Felice vertelt het verhaal van een ontmoeting tussen Lazzaro, een naïeve plattelandsjongen, en Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret.

Wanneer Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje.

De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en is in meerdere categorieën genomineerd voor de European Film Awards.

Op donderdag 4 april gaat La Chimera, de nieuwe film van Alice Rohrwacher, in première. Om haar nieuwe film te vieren vertonen we twee eerdere films van Rohrwacher: Le Meraviglie (2014) en Lazzaro Felice (2018) in ons programma Focus: Alice Rorhwacher. 

Tip: op vrijdag 5 april om 18.45 uur geeft filmjournalist en schrijver Dana Linssen (NRC) een inleiding voorafgaand aan La Chimera. Klik hier om tickets te bestellen voor deze voorstelling. 

"... een verhaal vol doodgewone mirakels en betoverende onttovering"

De Standaard

"een film over de kracht van pure goedheid"

De Morgen

"Lazzaro fascineert en charmeert, net als de rest van Rohrwachers uiterst originele film"

Focus Knack