Love Lies Bleeding

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
VS, Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Rose Glass
Lengte
104 minuten
Genre
thriller
Cast
Kristen Stewart, Katy O’Brian, Ed Harris, Dave Franco, Jena Malone
Jaar
2024
Kijkwijzer
GeweldGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikvanaf 16 jaar

Let op! Deze film is voor 16 jaar en ouder.

Vraag iemand mee

In een afgelegen dorp in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie in haar sportschool verschijnt.

Jackie, die werkt bij de schietbaan van Lou’s criminele vader (Ed Harris), zet alles op alles om te trainen voor de belangrijkste bodybuildwedstrijd in Las Vegas, iets waar Lou haar maar ál te graag bij helpt. Het prille maar intense liefdesgeluk krijgt echter een onverwachte wending wanneer Lou's zus op brute wijze mishandeld wordt en in het ziekenhuis belandt. Al snel loopt alles op gewelddadige wijze uit de hand en moet Lou niet alleen het duistere verleden van haar vader onder ogen komen, maar ook dat van zichzelf.

Deze “Thelma & Louise on steroids”, geregisseerd door Rose Glass ('Saint Maud'), is een excentrieke, romantische neo-noir-thriller over verlangen, obsessie en wraak. De hoofdrollen worden vertolkt door Kristen Stewart ('Spencer’), Katy O’Brian ('The Mandalorian’), Ed Harris ('The Lost Daughter'), Jena Malone ('The Hunger Games: Catching Fire') en Dave Franco ('Now You See Me').

Rainbow Night - maandag 15 april 19.00 uur
We vertonen Love Lies Bleeding ook in onze terugkerende Rainbow Night-special met de mooiste queer films. Deze voorstelling vindt plaats op maandag 15 april om 19.00 uur. Vooraf zorgt stichting Gooi en Vecht Inclusief voor een inleiding, na afloop kun je nagenieten met een gratis drankje. Klik hier voor alle informatie en tickets. 

"Regisseur Rose Glass is een megatalent. Ze kan haar tenen dippen in de stijlen van David Lynch, David Cronenberg, en Quentin Tarantino, zonder haar eigenheid te verliezen"

NRC

"De groteske punkfantasie Love Lies Bleeding is bloederig, vies, grappig en uitgesproken romantisch (…) Kristen Stewart bewijst opnieuw dat ze uitblinkt in ongepolijste, eigenzinnige rollen, zoals ze die al jaren graag speelt"

de Volkskrant

Tickets

Vandaag

Morgen

zo 21 apr

ma 22 apr

di 23 apr

wo 24 apr