In deze intrigerende documentaire volgt documentairemaker Frederick Wiseman de Franse familie Troisgros en hun drie exclusieve restaurants: Troisgros, Le Central en La Colline, waarin het culinair allerhoogst haalbare wordt nagestreefd met oog voor duurzaamheid.
Troisgros, 93 jaar geleden opgericht, heeft al 55 jaar drie Michelinsterren en ontving in 2020 de Michelin Green Star voor voorbeeldige bedrijfsvoering op het gebied van duurzaamheid. De huidige chef, César Troisgros, is de vierde generatie die de scepter zwaait over het familiebedrijf, dat met veel liefde en feilloze aandacht voor detail wordt gerund. De film laat de dagelijkse werkzaamheden in het restaurant zien: van de aankoop van producten tot het voorbereiden van gerechten tot het uitserveren van gerechten.Fascinerende documentaire in de voor de inmiddels 93-jarige documentairemaker Frederick Wiseman typische observerende stijl, vol prachtige shots. Een must-see voor iedereen die gefascineerd is door het restaurantwezen, koken op hoog niveau en sterrenrestaurants in het bijzonder. ‘Menus Plaisirs - Les Troisgros’ ging eerder dit jaar in première op het filmfestival van Venetië.
We vertonen deze film met Engelse ondertiteling. Vanwege de lange speelduur zit er een pauze in de film.