The Zone of Interest | Boek & Film

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
VS, Verenigd Koninkrijk, Polen
Regie
Jonathan Glazer
Lengte
106 minuten
Genre
drama
Cast
Christian Friedel, Sandra Hüller, Ralph Herforth, Max Beck
Jaar
2024
Vraag iemand mee

The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. Op dinsdag 6 februari met inleiding door filmjournalist en schrijver Dana Linssen (NRC).

Boek & Film 
- Op dinsdag 6 februari om 18.45 uur geeft filmjournalist en schrijver Dana Linssen (NRC) eenmalig een inleiding over de verbeelding van de holocaust.
- Met dank aan onze Boek & Film-partners Bibliotheek Hilversum en Libris Voorhoeve

Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen.

The Zone of Interest werd onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes. Deze tweede prijs van het festival werd toegekend door de jury onder leiding van Ruben Östlund en werd hem overhandigd door niemand minder dan regisseur Quentin Tarantino. De film is ook de Oscar-inzending van het Verenigd Koninkrijk voor Beste Internationale Film. Glazer baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis.

Klik hier om naar de reguliere voorstellingen (zonder inleiding) van The Zone of Interest te gaan. 
 
Under the Skin (2013) ook te zien
Ter ere van de première van The Zone of Interest vertonen we ook ook Under the Skin (2013) van Jonathan Glazer. 

"Een genadeloos meesterwerk"

BBC

"[…] there can be no doubt of Glazer’s focus on an evil which creates its own banality, the banality which allowed the mass murderers to go about their business"

The Guardian