Gepubliceerd op 09 november 2023

Filmfestival Hilversum

Van woensdag 15 november tot en met zondag 19 november staat het filmtheater geheel in het teken van Filmfestival Hilversum, een vijfdaags festival met voorpremières van prijswinnende films uit het internationale filmfestivalcircuit, klassiekers, speciale gasten en dit jaar themaprogramma Food & Film.

Kaartjes voor alle voorstellingen zijn reeds verkrijgbaar!

Het Filmfestival Hilversum 2023 magazine

Met daarin:

  • Praktische informatie over prijzen, openingstijden en horeca
  • Het volledige programma + blokkenschema
  • … en nog veel meer!
Download

Feestelijke openingsavond: ‘Le Pot-Au-Feu’

Op woensdag 15 november om 20.00 uur openen we op feestelijke wijze ons eigen Filmfestival Hilversum met openingsfilm Le Pot-Au-Feu, een romantische kostuumfilm met hoofdrollen van Juliette Binoche en Benoît Magimel over het nastreven van het hoogste culinaire genot. Voorafgaand aan de film vindt de officiële opening plaats en na afsluiting is er een feestelijke borrel in de foyer. De openingsavond wordt muzikaal omlijst door het duo Back to BasSax. Dresscode = feestelijk!

Best of Fests

Het kloppende hart van het festivalprogramma vormt een uitgebreide selectie voorpremières van de beste films van de internationale filmfestivals van Berlijn, Toronto, Cannes en Venetië, aangeboden als ‘Best of Fests’. Verwacht nieuwe films van grote regisseurs als Ken Loach (The Old Oak), Hirokazu Koreeda (Monster), Todd Haynes (May December), Matteo Garrone (Io Capitano) en Woody Allen (Coup de Chance).

Speciale festivalgasten

We zijn vereerd met de komst van een aantal bijzondere gasten tijdens ons festival. Op donderdag 17 november is regisseur Bram Roza bij ons te gast in verband met zijn documentaire De UFO’s van Soesterberg. Op zaterdag 18 november ontvangen we regisseur Jos Stelling bij zijn film De Dans van Natasja, filmjournalist René Mioch en zijn talkshow Onder Sterren, journalist Joyce Roodnat (NRC) bij May December en directeur van Museum Hilversum Fleur van Muiswinkel en directeur van De Vorstin Wilco Witte bij de nieuwe documentaire van Anton Corbijn, Squaring the Circle. En tot slot ontvangen we actrice Johanna Hagen en scenarioschrijver Tamara Bos voor een nagesprek bij Rocco & Sjuul op zondag 19 november.

Film & Food

In ons Film & Food themaprogramma vind je de mooiste films die het culinaire en het beeldende met elkaar verenigen. Denk aan The Cook, The Thief, His Wife and her Lover (1989) van Peter Greenaway en Sideways (2004) van Alexander Payne en documentaires als de exclusieve Menus Plaisirs – Les Troisgros en Blind Ambition.

Klassiekers

Op een filmfestival kunnen echte filmklassiekers natuurlijk niet ontbreken! Zo vertonen we vanwege de nieuwe film van Hirokazu Koreeda ook zijn moderne klassieker Shoplifters, de moderne klassieker Der Himmel über Berlin in verband met de nieuwe Wim Wenders en is binnen ons Film & food-programma La Grande Bouffe (Marco Ferreri) te zien.

Van eigen bodem

Ook uit het Nederlandse aanbod hebben we een mooie selectie gemaakt voor het festival. Zo is de prachtige korte documentaire A Tomato Tragedy van opkomend regietalent Kiriko Mechanicus te zien, de intrigerende documentaire De UFO’s van Soesterberg en de speelfilms Rocco & Sjuul en De Dans van Natasja

Filmcontainer

Er komt weer een heuse filmcontainer op het plein te staan, met daarin een volwaardige, comfortabele bioscoopzaal met perfect beeld en geluid en 15 comfortabele stoelen. In deze bijzondere extra zaal zie je een selectie recente én nieuwe muziekdocumentaires (denk aan Who Killed the KLF? en Peter Doherty: Stranger In My Own Skin), kinderfilms (Knor en Ratatouille) en films uit het Film & Food-programma.

Slotfilm: ‘Fallen Leaves’

Op zondag 19 november sluiten we Filmfestival Hilversum af met slotfilm ‘Fallen Leaves’, de nieuwe droogkomische film van Finse regisseur Aki Kaurismäki. Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki in deze nieuwe droogkomische feelgoodfilm van Finse regisseur Aki Kaurismäki (‘The Other Side of Hope’, ‘Le Havre’). Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven.

Praktische informatie

Tarieven
Tijdens het filmfestival geldt voor alle reguliere filmvoorstellingen in onze zalen een tarief van €11,-. Senioren krijgen €1,- korting. Tickets voor de openingsavond, waarbij bezoekers worden ontvangen met een glaasje bubbels en een hapje, kosten €12,50. Cineville-pashouders betalen een toeslag van €4,50 voor de openingsavond. Voor filmvertoningen in de filmcontainer op het Herenplein geldt een aangepast tarief van €7,50. Er kan uiteraard gebruik worden gemaakt van de Filmtheater cadeaubonnen en de Nationale Bioscoopbon. Cineville-pashouders kunnen met hun pas naar alle filmvoorstellingen van het festival. Bij afwijkende toegangsprijzen betalen zij een toeslag.

Vroege vogel-bonus
Voor alle bezoekers van de eerste ochtendvoorstellingen op donderdag 16 en vrijdag 17 november is er een gratis kopje koffie of thee.

Eten en drinken
Voor wat lekkers en wat te drinken kun je zoals altijd terecht bij onze bar. Daarnaast hebben we een aantal unieke festivaldeals gesloten bij restaurants in de omgeving. Zo krijg je gedurende het festival bij De Pizzabakkers een pizza voor maar €9,- euro op vertoon van je filmkaartje, kun je bij Proeverij De Open Keuken terecht voor een 3-gangendiner voor €37,50, krijg je bij Theatercafé Muze voor €20,- een hoofdgerecht en een drankje en kun je voor €8,- een bakje sushi van Nori & Rice krijgen bij de voorstelling van ‘Perfect Days’. Ook staat er tijdens het festival een Echte Liefde Kaasbar op het Herenplein.